Kas via stichting Earlybirds

Alweer een paar maanden geleden maar te mooi om niet te delen…
Kas is inmiddels alweer een tijdje thuis en het gaat goed met hem.

De ouders:
Dit is Kas. Na een zwangerschapsduur van exact 26 wkn is hij geboren in het WKZ. Kas zijn broer is ook prematuur geboren met 29 wkn zwangerschapsduur. De gehele zwangerschap van Kas is begeleid in het vroeggeboorteprotocol, de controles verliepen prachtig en de artsen hadden er vertrouwen in dat de zwangerschap voldragen zou worden. Toen de weeën plotseling begonnen en direct heel frequent en hevig waren was het even erg schrikken. Met een spoedsectio is Kas geboren, hij woog 900 gram wat heel goed is voor dit termijn én hij huilde zelfs even. Snel werd hij geïntubeerd en voorzien van allerlei meetinstrumenten en infusen. Zo werd onder andere zijn hersenactiviteit, bloeddruk, hartslag, bloedgas, zuurtegraad en bloedsuiker gemeten. De kleine man had een hele reis voor de boeg en heeft veel moeten doorstaan. Ontzettend kundig en zeer secuur werd hij begeleidt en behandeld door de artsen en verpleegkundigen. Na 2 wkn is werd Kas ernstig ziek, hij had een heel gevaarlijke buikinfectie (NEC). Dit was een erg spannende tijd. Alle lieve mensen om ons heen hebben meegeleefd en hij is er gelukkig goed doorheen gekomen. Langzaam aan werd het verplegen steeds meer verzorgen. Na 6 wkn mocht Kas verhuizen naar de HC van een perifeer ziekenhuis, een grote stap richting huis. Hij heeft nog ondersteuning nodig bij het ademhalen maar hij ontwikkelt zich heel positief.

Op de foto’s prijken bolle wangen en een onderkin, Kas is bijna 9 wkn oud. De Stichting Earlybirds is een prachtig initiatief en de fotografe heeft de reportage op een hele prettige manier gemaakt. Het is fijn dat de fotografe bekend is met de gebruiken op de afdeling en kennis heeft van de verzorging van de baby’s. Nancy enorm bedankt voor de prachtige foto’s.

‘Een lachje, even strekken, een gaapje of een hik
Wij zijn verliefd vanaf het eerste ogenblik.’

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *