Raffi via stichting Earlybirds

Raffi is geboren met 33 weken en heeft zijn moeder even flink laten schrikken. Alles gaat goed met hem en hij is inmiddels zelfs al thuis! Heel veel respect voor deze lieve moeder, waarvan haar partner in het buitenland woont. Ik hoop dat het niet al te lang duurt voordat dit gezinnetje compleet is en samen een toekomst op kunnen bouwen, wat dat verdienen ze.
Raffi, je bent een mooi en lief mannetje, heel veel geluk!

 

Moeder van Raffi:
Mijn droom is eindelijk waarheid geworden.
Zoals veel vrouwen dromen om ooit moeder te worden, deed ik dat ook. Het is echt een wonder wat wij vrouwen allemaal kunnen meemaken en doorstaan, zoals de pijn bij een bevalling, geduld en allerlei andere bijzondere omstandigheden (zoals keizersnee).
In mijn leven heb ik mijn echte liefde ontmoet. En die liefde geeft een vrucht. De vrucht van onze liefde is Raffi. Hij is eerder geboren dan ik uitgerekend was.
Voordat je zelf iets meemaakt, droom je altijd of stel je bepaalde dingen iets anders voor dan het in werkelijkheid is . Mijn zwangerschap had ik anders voorgesteld dat het in de werkelijkheid is verlopen. Aan het begin van mijn zwangerschap ging alles goed. Ik had geen bijzonderheden behalve bekken instabiliteit.
In de 30 weken van mijn zwangerschap waren mijn vliezen gebroken. Ik moest in het ziekenhuis blijven. Na drie weken is hij geboren. Ik heb echt een hele heftige periode gehad. En gelukkig is alles over en is mijn zoon gezond geboren. Het heftigste in mijn situatie is dat ik van mijn bevalling niets heb meegemaakt omdat ik een keizersnee heb gehad met een narcose en dat ik na de bevalling mijn kind in het ziekenhuis moest laten. Tijdens een normale bevalling maak je alles zelf mee, en je bent dan de eerste van je familie die het kind ziet. In mijn familie was ik de laatste…
Vier weken was ik telkens heen en weer aan het gaan om met hem een paar uurtjes in het ziekenhuis te zijn. Als ik naar hem kijk, was het de moeite zeker waard. Ik heb een prachtige , gezonde en schattige zoon.
Mijn partner en de vader van Raffi kan dit allemaal niet meemaken. Hij heeft zijn zoon gezien via moderne technologie. Voorlopig is dat de manier waarop vader en zoon een band kunnen creëren. Natuurlijk is dat niet hetzelfde als je er zelf bij bent. Hoewel ik erg veel en goede steun van mijn familie, vriendinnen, kennissen kreeg, miste ik toch de steun van mijn partner.
Ik wens iedereen een hele mooie en bijzondere zwangerschap zonder complicaties. En ik wens dat iedere ouder tijdens zo’n situatie de zwangerschap en bevalling mee kan maken.
Ik wil graag aan de stichting earlybirds, ziekenhuis (Diaconessenhuis) en de fotograaf Nancy Grotenhuis bedanken dat ik zo’n bijzondere mogelijkheid heb gekregen om herinneringen over mijn heftige periode van mijn leven en van zijn leven vast te leggen.
Raffi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *